Jag nämnde vid nyår, att 2017 inte borde kunna bli värre än tidigare år. Starten på detta år har tyvärr inte börjat jätte bra. Åkte på en dunder förkylning som vägrar lägga sig. Igår fick jag träffa en sjuksköterska på psykiatrin. Vi skulle gå igenom mitt allmäntillstånd i väntan på att min psykolog kommer tillbaka från sin sjukskrivning. 

I slutet av samtalet ville hon ta en titt på min plus och blod tryck. Undertrycket var för högt.
Ett högt tryck ligger på 140/90. Mitt undertryck låg på 143/104. I de artiklar jag läste framgick det dock att ett högt undertryck inte skulle vara lika kritiskt som ett högt övertryck. Det är alltid nått. Det kan förklara den ständiga huvudvärk och yrsel jag har haft de senaste veckorna. Sköterskan tyckte att jag omedelbart skulle boka tid till vårdcentralen. Jag fick en tid idag kl 11.45.
Jag blev otroligt rädd när sköterskan från vårdcentralen talade om att jag måste vara helt stilla hela dan igår. Jag får ju annars alltid höra att motion och rörelse är bra. Jag spenderade gårdagen med att Googla runt efter information om högt blodtryck. I rekommendationerna på nätet stod det att fysik aktivitet är viktigt samt nödvändigt för att sänka blodtrycket.
I artiklarna jag läste så handlade höga blodtryck om övervikt och underaktivitet. Jag har ju till vana att träna ca tre gånger i veckan. Vilket jag iof inte har kunnat göra sedan innan jul. Mitt förhöjda blodtryck och plus beror nog med stor sannolikhet på min medicinering av Ritalin eller möjligtvis av min hormonbehandling.
Jag hoppas på att kunna få något blodtryckssänkande i kombination av Ritalin. Om jag skulle sluta med Ritalin och endast äta blodtryckssänkande så är risken väldigt hög att jag blir ännu slöare och lär bli mycket deprimerad av underaktivitet.
Nu blev det mycket depp och gnäll här. En positiv sak jag kan meddela är att jag med stor sannolikhet kommer med i ADHD/ADD gruppen på Danderyd sjukhus. Nu återstår att se vilket datum jag skall få gå. Antingen blir det den sextonde Februari eller den sjunde mars. Jag håller tummarna för att jag skall få besked så snart som möjligt.
Jag vill passa på att tacka mina fina vänner som jag förvisso inte har kunnat träffa i den mån jag har velat de senaste veckorna, men era fina ord på sms och telefonsamtal har betytt massor.
Besöken av min nygamla vän har givit mig så mycket skratt, glädje, allvar och värme.

Jag skänker tankar och styrka till alla er som kämpar. Håll gärna tummarna för mitt besök på vårdcentralen idag.

 
#psykiskohälsa,